5/8/08

Onada de Calor

Avui, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l’onada de calor que afectarà el nostre país fins dijous dia 7 d’agost, segons informa la Direcció General de Protecció Civil. Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, el qual ha emès un avís de situació meteorològica que indica que fins dijous es poden superar els llindars de calor, han alertat del risc.

De fet, no ens fan falta les prediccions meteorològiques per saber que, des d’ahir la calor és insuportable. Els consells i el Pla d'Acció del Departament de Salut de la Generalitat davant l’onada de calor, semblen de sentit comú: Controlar la temperatura a casa, evitar el sol directe al carrer i limitar l’activitat física a les hores de més calor

Però la situació és seriosa i no es pot fer broma, probablement hi ha països on la gent està més habituada a situacions amb temperatures properes als 40o, però per a nosaltres és una situació anormal i que pot afectat persones malaltes o d’edat avançada. És per això que és important ser conscients del risc i complir amb els suggeriments, així com tenir cura d’exposar-nos al sol sense la protecció adequada.