6/8/08

Legionel•losi a Mataró

Des de que es declarà el primer cas de legionel·losi a mitjans de juliol, hem estat pendents de l’evolució del nombre de persones afectades i de la seva gravetat, afortunadament, sembla confirmar-se que només han estat dotze i totes sense gravetat. Però, el record dels 108 casos, amb conseqüències molt greus, l’any 2002 sempre ha estat present.

Quan hi ha en joc la vida de persones cal ser molt prudent i actuar amb el màxim respecte cap els malalts i les seves famílies, però això no vol dir que no s’hagi de ser exigent amb les actuacions que s’hagin pres, sinó tot el contrari. Aquests dies, el govern ens ha anat informant de l’evolució dels malalts, però també s’ha conèixer detall de les actuacions realitzades.

Dilluns, Ajuntament i Generalitat van treure una nota calcada, que l’oposició va tenir a les mans després que els mitjans de comunicació la publiquessin. Després de l’ensurt, podem respirar quan sabem que els afectats pel nou brot han estat pocs i sembla que tots lleus, però és preocupant que no s’hagi trobat el focus, aquest és un altre element important i no ho hem d’oblidar i passar-ho per alt. Tornant de vacances caldrà demanar informació i saber si han funcionat els mecanismes de control, segurs i eficaços, que han de permetre adoptar mesures d'urgència, tant de seguiment com de tractament en l'àmbit competencial municipal, tal com es va prometre que existirien ara fa sis anys.