25/5/08

FENT REPÀS

Encara que sigui amb endarreriment, vull fer repàs d’alguns actes i esdeveniments dels darrers dies. Potser només per deixar-ne constància, a tall de diari.

Avui mateix, una estona després d’haver-hi deixat la Rosa, que no se’n perd ni un, he anat a veure el partit del Mataró. Era el primer de la Copa Catalunya i jugàvem contra el CF Badalona, de la segona B. Plovia, la lliga ha acabat sense saber si ens haurem salvat del descens, esperant que fan els de dalt, tot plegat, quatre i el cabo.

Els que hi entenen haurien de revisar la competició. Està molt bé que tinguem una competició estrictament catalana, però amb dignitat. En tot cas, el Mataró, tot i no fer un dels seus pitjors partits ha quedat eliminat per zero gols a dos. Finalment hem acabat la competició i ara només podem esperar que el proper any sigui millor.


Divendres, fa anys que no em perdo la Nit de la Solidaritat. En aquesta ocasió, el convidat va ser el Sr. Jovan Divjak, director executiu de la Fundació Reconstruïm Bòsnia amb l’Educació. Conferència en francès amb traducció simultània i tancament de l’acte a càrrec de la conductora del mateix (errada de protocol que no va ser la única). Abans es va projectar el documental “Els ponts de Mostar”, dirigit per Joan Salicrú, i que evidencia que les ferides de la Guerra dels Balcans encara segueixen obertes. Per acabar, actuació de la companyia de dansa Trànsit i una copa de cava. Enyoro els àpats multiculturals d’anys enrere. I, parlant d’àpats, amb el nou regidor els portaveus dels grups municipals han deixat de ser convidats al sopar que celebra el Consell de Solidaritat i Cooperació a l’acaba l’acte. En tot cas, felicitats a la Dolors, responsable de Cooperació del nostre Ajuntament, per la feina feta.

Aviat és dit, 50 anys de l’Escola Miquel Biada. Era petit, però encara recordo la plaça del Ninots, ara plaça de l’Ajuntament, amb l’edifici de l’antiga Escola d’Arts i Oficis al final, al Carreró. Però ja no funcionava, havia començat a caminar l’escola de formació professional, com en dèiem llavors de l’IES Miquel Biada.

Vaig ser-ne alumne un parell de cursos. A Santa Anna, les classes del batxillerat superior es feien només pel matí i jo vaig aprofitar per estudiar oficial de delineació a les nits. Allà vaig conèixer Miquel Reniu, que era el meu professor de llengua, Llorenç Campdepadros, professor de geometria descriptiva i Santi Estrany. Quin Luxe! Santi Estrany i Cisco Barrachina professors de dibuix en un mateix any, un de nit i l’altre de dia. Tenia algunes assignatures convalidades pel batxillerat i això va fer que no compartís totes les hores amb es companys, potser per això la meva escola segueix essent Santa Anna, però tinc molts bons records d’aquelles aules amb unes taules de dibuix immenses.