18/5/08

Visita a dos bons equipaments

Aquest matí hem pogut conèixer les instal·lacions del nou Centre d'Educació Infantil i Primària que porta el nom d'Antonio Machado i l'escola bressol Elna, ambdues al sector de la via d'Europa.

Les construccions s’adapten perfectament a les condicions topogràfiques del solar, integrant tot el conjunt en l'entorn, amb una distribució de l'espai edificat per nivells. Passa el mateix amb els espais exteriors, que també queden a diferents nivells. Els recorreguts entre els patis exteriors i pistes esportives estan connectats mitjançant rampes per garantir la mobilitat. Una altra característica important són els accessos, que es realitzen de forma independent, tot i la seva connectivitat interior.

És un projecte molt ben estudiat que ha aconseguit el que pretenia. Cal felicitar l’arquitecte per la funcionalitat, la lluminositat i els acabats de l’obra, a més de l’adaptació al terreny de que he parlat abans.

Igualment s’ha de felicitar a l’IME per l’elecció dels noms, que ben segur ajudaran a mantenir viu el record de moltes persones que van patir en el seu exili fugin de les conseqüències de la Guerra Civil espanyola en el cas de l’escola bressol Elna i a donar a conèixer una personalitat com l’escriptor de la Generació del 98, Antoni Machado, en el cas de l’escola de primària que ha rebut el seu nom.

Mentre jo passejava per les instal·lacions dels nous equipaments escolars, la Rosa jugava amb l’equip juvenil femení de waterpolo del CN Mataró. Felicitats per la nova victòria a la piscina del CN Rubí. Ja vaig dir fa poc que aquestes noies són les millors.

Més tard he anat a Premià. El CE Mataró s’hi jugava molt i els jugadors han complert guanyant a l’equip local per dos gols a un, però fins d’aquí uns dies no sabrem si ha estat suficient.