18/5/08

Polemitzant

He llegit el post d’en David on diu que no li agrada el disseny de la samarreta de les Santes 2008. Primer, he de explicar que, si les coses es fan com s’haurien de fer, els responsables municipals poden escollir l’artista, però el disseny és aquest darrer qui el proposa. Només faltaria que els polítics es posessin a dissenyar samarretes. Dit això, a mi si que m’agrada el disseny del Sr. Martí Anson.

Crec que la Festa Major de Mataró no es pot qualificar de festa cristiana. Més enllà de qui van ser Juliana i Semproniana, de si van existir realment o no, fet que l’Església ’ha qüestionat en els darrers anys, les Santes són una gran festa popular, que els mataronins i mataronines vivim amb molta intensitat i amb la constant presència al carrer dels gegants i la resta de les comparses. És també una festa que ens identifica com a ciutadans de Mataró i és aquí on ho lligo amb el disseny de la samarreta pel 2008.

Si parlem de disseny estrictament, m’agradava més el de l’any passat, amb la ma de Rovafabes, si parlem d’identitat em serveixen els dos, però s’ha de reconèixer que el d’Anson és més cridaner i vistós. Us imagineu com serà la Riera plena de samarretes grogues i negres? Les barres grogues i negres són colors lligats a la ciutat des de fa molts anys i si això és pel futbol benvingut sigui.

Reconec però, que no acabo d’entendre l’escut. Per què l’escut que hi ha a la samarreta té quatre barres grogues i cinc de vermelles? Té algun significat especial? Per què no s’han utilitzar les quatre barres de la bandera catalana?