19/4/08

La bandera ja presideix la plaça de Santa Anna

Avui s’ha hissat la bandera de Catalunya a la plaça de Santa Anna de Mataró. La plaça que més esdeveniments ciutadans ha viscut i viurà. El lloc per el qual més vegades hem passat els mataronins. On molts ens hem trobat amb la colla quan érem joves. La plaça que ha vist les millors actuacions dels Capgrossos i altres colles castelleres. Allà on la ciutat va veure el primer semàfor. Allà on el tramvia havia tingut la seva parada principal o durant molts i molts anys va sortir l’autobús cap a Barcelona.

La llista de fets que han succeït i hem viscut a la plaça de Santa Anna seria immensa i diferent per a cadascun de nosaltres. Imagineu-vos els que, com jo, ens vam passar una dotzena d’anys anant als escolapis, des de maternals fins a COU: quantes coses ens han passat en aquella plaça?

Des d’avui, en aquesta plaça hi oneja la bandera de Catalunya. Com un acte d’absoluta normalitat, la bandera del nostre país presideix tot el que passa a la plaça de Santa Anna, la més cèntrica, transitada i amb més vida de la ciutat.

Va ser una proposta de Convergència i Unió, defensada pel seu cap de grup, en Joan Mora. Alguns, poc acostumats a veure les banderes en llocs públics, dubtàvem, però en Joan, com en moltes altres coses, ens va convèncer i avui una munió de gent ha celebrat amb nosaltres l’hissada de la bandera com un acte de normalitat nacional i ciutadana.

Durant uns dies, aquells que els agrada la polèmica cercaran crítiques on no n’hi ha. Però la gran majoria veurem cada dia la bandera amb normalitat i als que vindran d’altres llocs els hi recordarà que Mataró és una ciutat catalana.