20/4/08

Un merescut local pels Castellers


El Ple de març de 2006 (Punts 11 i 12) va aprovar, per unanimitat, el projecte del futur local de la Colla Castellera Capgrossos i el conveni per a la seva construcció entre la pròpia Colla, PUMSA i l’Ajuntament de Mataró. El cap del meu grup, el Dr. Esperalba, va deixar-me intervenir en nom de CiU, vaig expressar el vot afirmatiu en aquests punts dient: “Es tracta d'un sí de celebració i d'il•lusió, perquè a més coincideix amb el desè aniversari de la colla castellera. Ha costat temps arribar fins a aquest moment –ja l'any 2002, CiU va presentar una proposta de resolució que inicialment va quedar sobre la taula, però que després va contribuir a desencallar unes converses que feia quatre anys que s'allargaven–. L'important, però, ara és que es pugui fer tot allò que es té previst en el menor temps possible i que els Capgrossos de Mataró, que tants èxits i tan bé representen la ciutat, tinguin un espai en condicions on poder-se preparar. “

El novembre del mateix any que s’aprovà el projecte, es posava la primera pedra. Va ser un acte molt emotiu, pocs mesos després de l’accident a causa del qual la Mariona va perdre la vida, després d’un merescut viatge a Londres representant Catalunya. Durant aquest mesos hem estat molts els que hem passat intencionadament pel carrer Herrera per veure com avançaven les obres del local de la Colla.

Finalment, avui hem tingut la Gran Festa d’Inauguració del Local. Es tracta d’un espai magnífic. El nou local facilitarà l’assaig dels castells a l’exterior i a l’interior, en el cub de 10x10x10 metres, així com l’aprenentatge dels grallers, però serà, sobretot, un espai de trobada de les persones, un espai obert a la ciutat i integrat completament a l’entorn. Un lloc on continuar l’intensa vida social de la colla. Felicitats Capgrossos !!