11/4/08

FONS D’IMATGES DE TELEVISIÓ DE MATARÓ

Només la feina professional i rigorosa de Televisió de Mataró durant més de vint anys d’història, amb una programació de proximitat i una absoluta voluntat de servei públic, ha fet que el vot de CiU davant la compra del seu fons d’imatges no fos negatiu. Ens hem abstingut en un expedient fet per passar el tràmit, que s’hauria hagut de retirar per completar-lo adequadament.

Amb la venda del fons, TVM es ven el seu patrimoni i ho ha de fer, en gran part, per situar-se davant el nou escenari creat amb l’aparició d’un nou canal públic de TDT, Maresmedigital TV, del qual CiU sempre ha dit que suposa una despesa innecessària, ja que TVM Mataró ens dóna el servei que la ciutat necessita.

Tot i la importància per a la ciutat de no deixar perdre un fons documental d’imatges com aquest, és incomprensible fer-se’n càrrec sense saber com es gestionarà. Ha estat aquest el principal motiu, encara que no l’únic, pel qual CiU no ha donat suport a la proposta. L’expedient no preveu coses tant elementals com la forma en que serà catalogat el fons o com s’hi podrà accedir. Segons paraules de l’Interventor municipal, es podria crear un preu públic per disposar de les imatges, preu que TVM també haurà de pagar, va deixar clar una membre del govern, atès que no existeix cap clàusula que els hi permeti utilitzar-les després de la venda, ni que sigui durant un període limitat de temps.

Resumint, no hem volgut participar de manera activa en la compra d’un producte que, encara que és de molta qualitat, no sabem que en farem, com l’utilitzarem i on el posarem. Algú fa això a casa seva?