2/2/08

CONFERÈNCIES

En dos dies he pogut assistir a dues conferències absolutament diferents, però ambdues igualment interessants.

Dijous, amb una sala de Can Palauet completament plena tot i jugar el Barça, Ramon Reixach, dues vegades Premi Iluro, va reflexionar sobre com s’ha construït la història, defensant que aquesta ha de ser “sana i sense mites”. Les coses, segons Reixach, no són blanques o negres, si s’aprofundeix en la història, aquesta agafa matisos i detalls que ens donaran una nova visió molt més realista dels fets.

Divendres, en un acte organitzat per la Societat Civil d’Argentona, un dels homes de confiança d'Artur Mas, David Madí, amb l’excusa de presentar el seu llibre “Democràcia a sang freda” explicà alguna de les interioritats de la política catalana. En el llibre, Madí es confessa "un viciós de la política" i, escoltant-lo, es confirmà el que escriu.

David Madí va deixar clar que el llibre correspon a la seva visió i que fa un al·legat a la política, a favor d’una Catalunya valenta i en contra d’una Catalunya “fusilàmine”. Després de descriure el contingut del llibre va fer una molt interessant reflexió sobre els projectes polítics a Catalunya, que per a ell només en són dos: el projecte d’esquerres, el qual lidera el PSC, i el projecte catalanista, liderat per CiU. Parlà de la situació de decadència que vivim, de la que la política i el tripartit en tenen part de culpa, i va reclamar una més gran implicació de la societat civil.

Quan tens un personatge mediàtic com en David a prop, en una situació que no és la que estàs acostumat a compartir amb ell, i pots parlar-hi de forma distesa, el concepte que en tens millora notablement. Això és el que em va passar ahir amb ell.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, em dic Anna i fa poc que visc a Mataró. Per circumstàncies personals necessito reactivar la meva vida social. He vist el teu blog i el títol m'ha fet pensar que potser em podries indicar on informar-me per trobar gent que es reunexi per realitzar activitats culturals per Mataró, tals com tertúlies literàries (la de la Pompeu es fa en dia laborable i no em va massa bé) exposicions, conferències, en fi, gent amb qui poder compartir tot això els caps de setmana. He estat buscant per internet però no trobo el que busco.
Gràcies i espero no haver-te molestat amb la consulta.
El meu mail és avil65@yahoo.es