4/2/08

REACCIONS AMB ESTIL CATALÀ

Membres destacats de l’Església Catalana han reaccionat al missatge que la setmana passada va llençar la Conferència Episcopal Espanyola, donat indicacions de qui podem o no votar els cristians.

Em permeto recomanar-vos la lectura de l’homilia que ahir va fer l’Abat de Montserrat, P Josep M. Soler, en l’aniversari de la Dedicació de la Basílica de Montserrat. Especialment destacable el fragment on diu: “En la nostra societat plural, els membres de l’Església no podem pretendre tenir cap monopoli; hem de proposar d’una manera serena, atraient i esperançada, sense imposicions, la llum que ens ve de l’Evangeli sobre la persona humana i la convivència en societat. Ho hem de fer a través del diàleg i de la misericòrdia, i no pas de la confrontació”.

Però molt més clar i directe ha estat avui a "El matí de Catalunya Ràdio" l’escolapi Enric Canet quan ha dit que: "el bisbe Cañizares, amb tots els respectes del món, és un heretge. No pot tenir l'arrogància de dir que parla en nom de Crist".

Evidentment que els dirigents de l’Església, el partit menys antidemocràtic que existeix, ens poden transmetre als seus militants, els catòlics, algunes consideracions a l’hora de reflexionar sobre el nostre vot. Però el que no poden és prendre partit i, menys encara, anar en contra de la doctrina cristina criminalitzant el diàleg. Després es lamentaran de la manca de seguidors d’”aquesta Església”, que no pas de cristians. Afortunadament molts hem tingut mestres i conservem amics com l’Enric Canet o el seu germà, en Josep M, persones que treballen amb la realitat, el primer al Casal d’Infants del Raval i el segon, durant molts anys, al Senegal.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

quan pacteu amb el PP,a Madrid o a mataró, què en faràs d'aquest post?

Anònim ha dit...

tú te n'has hagut d'empassar de més grossos de gripaus i mira com si res! ai, que tots ens coneixem en aquesta bassa!!!