19/1/08

IBARRETXE AL COSTAT DELS SOBIRANISTES CATALANS

Aquesta setmana ha visitat Catalunya el cap del govern basc, Juan José Ibarretxe, convidat per tres entitats sobiranistes catalanes, la plataforma Pel Dret de Decidir, Sobirania i Progrés i el Cercle d'Estudis Sobiranistes, per pronunciar una conferència adreçada a la societat civil catalana. L’acte, celebrat l'auditori AXA de Barcelona, va ser un èxit, l’espai va quedar petit i es van haver d'habilitar sales annexes perquè els assistents poguessin escoltar el seu discurs.

M’hauria agradat poder-hi assistir, però m’hauré de conformar en llegir-ne la presentació i escoltar el resum en vídeo.

Llegim que el Lehendakari va deixar clar que no acceptarà un nou "cop de porta" com el que va rebre del Congrés per la seva proposta de reforma de l'Estatut l'any 2005. Tot i la seva voluntat d’entesa amb el govern espanyol, sembla que va deixar ben clar que si el seu full de ruta no s'accepta el tirarà igualment endavant perquè “és la societat basca qui ha de legitimar el procés".

Ibarretxe va aprofitar la seva estada a Barcelona per fer una visita a Convergència, entrevistant-se amb Artur Mas al seu despatx de la seu central del partit al carrer Còrsega. D’aquesta entrevista ens en parla el Secretari General de CDC al seu videobloc.