20/1/08

ACTIVITATS DE LA SETMANA

La setmana ha acabat, pel que fa a l’assistència a esdeveniments que es celebren a la ciutat, amb el partit entre el CE Mataró i el CD Blanes. Crec no dir cap disbarat afirmant que ha estat un dels millors partits dels de casa, però la sort no ens ha ajudat (0-0)

Al matí, Mataró estava de festa amb el Tres Tombs. Els membres de la Germandat Antiga de Sant Antoni Abat treballen fa dies per a que els mataronins gaudim de la Festa i sembla que no falten problemes amb el Patronat de Cultura. Moltes vegades pensem que és l’ajuntament qui organitza les coses, però al darrera hi ha moltes persones anònimes que perden hores de manera absolutament desinteressada. Moltes gràcies a tots.

Dimecres, acte de lliurament del Premi per la Pau que concedeix anualment l’Associació per a les Nacions Unides, amb el suport de la Diputació de Barcelona i que aquest any es celebrava al Teatre Monumental de Mataró. Enguany era la vintivuitena edició i es va concedir a la a la cantant sud-africana Miriam Makeba, per la seva la seva llarga trajectòria contra l’apartheid i la seva activitat humanitària i en favor de la pau, la lluita contra la fam, la violència de gènere i la sida entre els joves va dir unes paraules visiblement emocionada. Jo em quedo amb les darreres: “No ens oblideu mai”

Dimarts, recepció a la delegació de la República de Gàmbia formada per cinc ministres i una colla de secretaris d’estat. Gàmbia és un dels països que rep ajudes dels mataronins a través de l’Ajuntament i van tenir interès en conèixer la ciutat i agrair-li la col·laboració. Han estat uns dies a Catalunya i Espanya per revisar temes bilaterals recollits al Pla Àfrica del Ministeri d’Afers Estrangers.