19/10/07

MOLT MALES NOTÍCIES

Avui llegíem al diari una molt mala notícia: “Catalunya té 75 companyies menys que fa un any”. La notícia es fonamenta en l'informe anual de les 5.000 empreses més grans de l'Estat espanyol que elabora Iberinform, del grup Crédito y Caución, a Catalunya hi ha el 23,1% d'aquestes empreses (1.155). La mala notícia, com diu el diari, és que l'any passat hi havia a les comarques catalanes el 24,6% del total de l'Estat, un 1,5% més (1.230).

L’article segueix anomenant les més importants de les que han marxat. S’hi troben immobiliàries em preses d’electrònica, d'alimentació... i destaca Ono, anteriorment Auna, abans Retevisión i que va iniciar-se com a Menta. La notícia empitjora si ens fixem en el volum de la facturació.

I per què? El periodista ho explica molt clarament al peu de la mateixa pàgina: “El principal motiu de la pèrdua d’empreses de Catalunya és, segons el professor d’economia d’ESADE Josep M. Comajuncosa, el nivell deficient de les infraestructures, que “són molt millors a Madrid”. D’exemples per explicar això en trobem cada dia als diaris: contínues averies a Rodalies, cues a les autopistes, el funcionament de l’aeroport del Prat,...

Que s’hi pot fer? També ho explica al peu de la mateixa pàgina. En opinió del mateix professor Comajuncosa, cal que els polítics catalans facin pinya defensant els nostres interessos. Seran algun dia capaços de fer-ho?