16/10/07

COMUNICAT DE PREMSA DE CDC

En relació a la informació que publica l’edició d’avui dimarts, 16 d’octubre, del diari El País, "El juez destapa comisiones ilegales del 20% con el Gobierno de CiU", Convergència Democràtica de Catalunya fa els següents aclariments:

1. La informació publicada avui pel diari El País es basa en una acta judicial de diligències prèvies efectuat el passat 28 de juny de 2007, davant el qual les representacions legals de les parts van presentar al·legacions el passat mes de juliol, actualment pendents de resoldre, per tant no estem davant d'un acta ferm.

2. El passat 13 de setembre de 2007, la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Barcelona va estimar un recurs presentat amb anterioritat a l’acta de 28 de juny, per la representació legal de Ferran Falcó, contra una de les proves pericials (relatives a la taxació d’uns habitatges adscrits al Pla Jove). Aquestes proves pericials havien estat encarregades per l’actual direcció d’ADIGSA. L’Audiència Provincial considera insuficients aquestes proves pericials practicades i ordena la realització de noves proves.

En conseqüència, l’Audiència Provincial també entén que hi ha elements de la instrucció que cal revisar, per la qual cosa el procés d’instrucció continua obert i la resolució judicial de 28 de juny queda sense efecte, en contra del que es desprèn de la informació publicada pel diari El País.

3. Així doncs entenem que el procediment jurídic continua obert en la seva fase de diligències d’instrucció prèvies, per la qual cosa l’afirmació del diari El País “todos los directivos de ADIGSA de aquella época están a un paso de sentarse en el banquillo después de que el juez les haya acusado” no s’ajusta a la realitat processal vigent.

4. Davant les lectures que es puguin fer de la informació publicada avui i les conseqüències i acusacions públiques que es puguin desprendre de les mateixes, CDC demana més rigor periodístic en el tractament d'informacions d'aquestes característiques que ni són d'actualitat ni s'ajusten a la realitat processal.