23/9/07

LA CIUTAT A TOPE

Aquest cap de setmana ha estat una mostra de que la ciutat és viva i les entitats gaudeixen d’una salut excel·lent. Vagi per endavant la disculpa per no haver pogut assistir a la totalitat dels actes que hi havia programats. No oblidem que els que pertanyem als grups polítics de l’oposició compaginem la tasca política i de representació amb la vida professional.

Divendres varem poder assistir a la inauguració de l’exposició “
Violència: Tolerància Zero”, que la Fundació La Caixa Ha instal·lat a la plaça de Santa Anna. El primer recorregut ja et fa pensar que pot ser una important eina de sensibilització, però la quantitat de gent de la inauguració i la distribució de l’espai obligaran a fer una visita tranquil·la. Feu-ho!

Només una hora després s’obria la mostra dels finalistes a la 11a edició dels Premis Puig i Cadafalch i la 2a Triennal d’Arquitectura del Maresme. Aquí l’espai i la quantitat de gent permetia entretenir-s’hi una mica més. Hi ha obres molt interessants, aneu al Museu i voteu les obres que més us agradin, jo ja ho vaig fer.

Dissabte va ser impressionant. Hi va haver companys que van visitar les parades que hi havia amb motiu del
Dia Mundial de l'Alzheimer i van compartir una estona amb la gent de l’Associació Cultural Murciana “Virgen de las Maravillas”, a la seu que l’entitat que té carrer Pla de Bages.

A la tarda Mataró va viure un acte molt emotiu amb el lliurament de la
Medalla d’Or de la Ciutat als Armats. Es va fer davant de l’Ajuntament. Feia efecte veure els Armats desfilant el mes de setembre i els mataronins van aplegar-se per fer-los un homenatge A la nit vam passar una bona estona amb la gent de l’Associació de Veïns de Mataró Centre, varem sopar i després gaudir amb el Grup d’Havaneres del Casal de la Gent Gran del Parc.

Avui havia calculat poder veure la primera part del partit que enfrontava el CE Mataró amb l’UE Castelldefels, però els visitants s’havien deixat la segona equipació, necessària per la similitud en els color de les samarretes, i el partit ha començat mitja hora més tard. Només he pogut veure el primer quart, encara que m’han trucat per donar-me la mala notícia: hem perdut zero a un. El motiu per marxar tan aviat del Camp de Carles Padrós era arribar a temps de veure les comparses de la ciutat (Família Robafaves al complet, l’Àliga, el Drac i el Dragalió) desfilant i ballant a Barcelona, en un acte de les Festes de la Mercè. Ha estat impressionant. Els barcelonins i els turistes que hi havia han quedat meravellats amb les nostres figures. Probablement, mai tants “japos” havien retratat en Robafaves. Poden passar molts i molts anys abans que puguem tornar a veure en Robafaves ballant a la plaça de Sant Jaume.

Ball de quatre dels Gegants de Mataró

Ball de l'Àliga de Mataró