24/9/07

FELICITATS!!

La Mercè és la festa major de Barcelona des de que l'any 1871, en que l'Ajuntament de Barcelona va confeccionar, per primera vegada, un programa d'actes extraordinaris per celebrar la festivitat de la Verge de la Mercè que es celebra el 24 de setembre.

Per Ordre del 27 d'abril de 1939, la Verge de la Mercè va ser declarada patrona de les presons i de la redempció de penes. Els jugadors del Barça assisteixen a la Basílica de la Mercè desprès de l' obtenció d'algun títol per oferir-lo a la Verge de la Mercè. La basílica és un temple Gòtic. És l'únic a Barcelona dotat amb una façana corba. En el seu altar major, es conserva una talla gòtica de la Verge de la Mercè, original de Pere Moragas (1361).

Però no era pas d’això que volia escriure. Volia fer el meu petit i senzill homenatge a les dues Mercès de convergència: la Mercè Claus i la Mercè Solans, La primera, filla de Mataró és fundadora de Convergència, col·laboradora de Jordi Pujol i Miquel Roca els primers anys i treballadora del partit, va tornar a la seva ciutat quan es va jubilar i li va faltar temps per formar part de gairebé tots els Executius Locals, va formar part de la darrera candidatura municipal i no hi ha campanya que no organitzi la feina al local electoral. La segona, a punt de fer 90 anys, és qui respon al telèfon del Grup Municipal i qui ensobra totes les convocatòries i el Parlem-ne que rebem a casa. Moltes vegades li he dit, de tot cor, que és la més complidora dels que estem al grup i que es fa imprescindible, encara que ella riu i fa veure que no n’hi ha per tant.

Moltes Felicitats!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes felicitats Mercè.

Tu ets d’aquelles persones que ja no en queden. Una formigueta que de mica en mica, va enllestint tota la feina sense que és noti. Dona gust d’escoltar-te per telèfon sols per sentir el tracte tant exquisit que ens dones. Que per molts anys puguem celebrar junts el teu sant.

Octavi

Anònim ha dit...

Moltes felicitats a totes dues.

Anònim ha dit...

Moltes felicitats Mercè.

Fins aviat

David Morgades