5/4/07

BALANÇ PENDENT

Quan acaba una etapa, encara que només sigui amb quatre ratlles, toca fer una mica de balanç. Si això ho apliquem al darrer mandat municipal, el balanç que surt és una mica minsa. No és que no s’hagi fet res, és que el que s’ha fet ja se li suposa a qualsevol govern. La ciutat ha seguit funcionant, entre altres coses, perquè els ciutadans, les empreses, les entitats,... han fet la seva feina.

Però cal anar una mica més enllà. Quan mirem enrera i passem comptes, la primera cosa que observem és que qui presideix l’ajuntament no és la persona que fa quatre anys els ciutadans van elegir per fer-ho. L’alcalde Mas va optar per anar a fer de diputat a Madrid i l’actual ni tan sols era el seu número dos. Aquest no ha estat l’únic canvi i, encara que en altres llocs els canvis no tenen el mateix valor, especialment importants són les substitucions a ERC per la forma en que s’ha produït. Crec que no cal aprofundir en aquest tema, doncs és prou conegut de tothom.

Per anar una mica més enrera, recomano la lectura de l’article que Joaquim Esperalba, president del Grup Municipal de CiU, escriu al butlletí municipal d’aquest mes d’abril. Per cert! Butlletí, el d’aquest mes, que sembla més un pamflet de campanya electoral del PSOE que una eina d’informació de l’ajuntament cap el ciutadà. Tornant al mandat, alhora de fer un balanç, han estat quatre anys de continuïtat, sense projecte propi per part de l’alcalde. La ciutat no ha avançat més enllà de rebre els serveis als que hi té dret. Tot i que en els darrers mesos es veuen algunes actuacions i ens omplin d’inauguracions, necessiten farcir-les amb primeres pedres i presentacions de projectes.

Ha estat un mandat de transició en el que s’han esmerçat més recursos que mai en un pla de comunicació dedica a donar a conèixer un nou candidat del PSOE.