31/3/07

MÉS PROPOSTES: SEGURETAT

Dijous passat, en Joan va presentar les propostes de CiU en seguretat ciutadana. L’acte, celebrat al Centre Cívic dels Molins, va ser menys nombrós que els anteriors però més participat, amb més debat. Els veïns assistents no van escatimar les seves queixes dirigides a diferents àmbits del govern municipal.

Però anem al que toca: les propostes. La prevenció real i aconseguir que el ciutadà recuperi la sensació de seguretat podrien ser el resum, pel que fa als objectius. És cert que les estadístiques surten bé, però, es denuncien tots els delictes? existeix sensació de seguretat?

Com fer-ho també té un resum: més policia al carrer. Fa anys que CiU porta als seus programes l’augment de la plantilla de la policia local. El govern ha necessitat fer un Pla Estratègic per saber que li fien falta més efectius. Tot i així, lluny de fer-nos nostres les seves propostes, Mora proposa un 50% més d’agents en el mateix període. A més, en Joan es compromet a treballar perquè els Mossos cobreixin, en poc temps, les places vacants a causa d’haver accelerat el seu desplegament.
Entre mig, la figura d’un Agent Cívic que res té a veure amb la feina que ara fan les quatre persones que treballen sota aquest mateix nom o una Furgoneta equipada com una oficina de denúncies que podrem veure contínuament al carrer, amb destí diferent segons les necessitats ciutadanes de cada moment, faran que la feina dels bons professionals que té la Policia Local sigui molt més efectiva.