7/4/07

PRIMER DIA A GRANADA

Hem arribat poc després de les 8 del matí. El viatge en tren ha anat molt bé, encara que els de casa diuen que han dormit poc. Després de deixar les maletes a l’hotel, hem sortit a donar un tomb. La ciutat dormia, poca gent al carrer, només persones de la neteja i alguna cafeteria que tot just començava a obrir les portes. A mig matí els carrers s’han omplert de gent, molta gent, i han estat així tot el dia.

Després de dinar hem anat fins els Escolapis on hem tingut una sorpresa. Tot i que l’escola encara funciona, l’antic internat i la comunitat han estat convertits en un hotel. Hi ha un claustre molt bonic i potser algun dia hi podrem anar, és una llàstima que els escolapis hagin hagut marxar i en el seu lloc trobar-hi un negoci. A l’església, la Parròquia de Sant Josep de Calassaç, hi havia els Passos a punt, el Crist de l’Expiració i Maria Santíssima del Major Dolor, que no han sortit per por de la pluja.

Poc després hem vist la primera processó, totes han anat desfilant, procedents de diferents parròquies i amb diferents itineraris, per davant l’Ajuntament i per la Catedral. Per dins de la Catedral, que era buida. Totes les que hem vist portaven dos Passos, el primer amb un Crist i el segon amb una Verge dels Dolors, encara que el nom canviava segons la confraria. Un altre curiositat, per nosaltres, ha estat que cada confraria anava acompanyada d’un cos de seguretat. Hem vist desfilar la Policia Nacional, la Guardia Civil i la Policia Local, aquests darrers eren els únics que marcaven el pas militarment.


Demà serà un altre dia i coneixerem alguna cosa més de la Setmana Santa de Granada.