22/2/06

L'ESCOLA PIA DE CATALUNYA AL MÓN


Fa pocs dies, vaig assistir, com a representant dels Amics del Senegal, a una trobada d’entitats i persones que col·laboren en les diferents accions que realitza l’ Escola Pia de Catalunya en altres països. Va estar organitzada per la Fundació Educació Solidària, entitat constituïda el juliol de 1998 amb l'objectiu de donar suport a totes aquelles activitats encaminades a promoure i garantir l'educació en àrees socials deprimides.

Els escolapis catalans estan treballant a Mèxic, Cuba i Senegal. El darrer, potser per ser el més necessitat o perquè molts dels seus ciutadans han d’emigrar a Europa, és al que s’hi destinen més recursos. Els centres escolapis al Senegal atenen un total de 2.684 alumnes, nois i noies de diverses edats, repartits en escoles bressol (265), escoles de primària (1.166), escoles de secundària (661), centres de formació (343) i residències d’estudiants (249) que permeten que segueixin els seus estudis en altres centres. Mereixen una atenció especial la formació d’adults i l’atenció del paper de la dona en la societat senegalesa. Per fer funcionar tot això es necessiten, anualment, més de 400.000 euros, molt menys de que constaria aquí, però molt per les economies d’aquell país africà.

Conèixer una mica més la feina dels escolapis és sempre gratificant i compartir amb companys d’altres poblacions de Catalunya la inquietud de col·laborar amb ells anima a seguir treballant. M’agradaria animar-vos a aportar el vostre granet de sorra perquè els nens i nenes que han nascut en països com el Senegal tinguin les mateixes oportunitats que tenen els joves catalans. Hi ha un grapat d’entitats que necessiten la vostra petita aportació.