31/12/06

MAL FINAL D’ANY

Feia dies que la feina, les festes i també la grip m'havien fet aparcar aquest petit racó per escriure. Però avui, tinc necessitat de dir alguna cosa de l'atemptat terrorista d'aquest matí.

L'endemà que Zapatero assegurés que es donarien grans avanços en el procés de pau, sense cap comunicat anunciant la suspensió de la treva, ETA l'ha trencada amb la col·locació d'una bomba que ha explotat a l'aparcament de la Terminal 4 de l'aeroport de Madrid, amb el resultat de dos desapareguts i almenys 19 ferits lleus.

Els fets d'avui acaben amb moltes esperances a curt termini, però cal seguir treballant per aconseguir la pau. Mai ho sabrem, no ho hem de saber, tot sobre política antiterrorista. És un d'aquells temes que, per raons de seguretat, la informació ha d'estar reservada als seus responsables i per aquesta raó es fa molt complicat opinar. Però, tot i que sigui una mala manera d'acabar l'any i que el camí sigui més llarg i difícil del que pensàvem fins ahir, hem de mantenir el mateix desig de pau i no fer cas dels que vulguin utilitzar el terrorisme com a matèria electoral.