1/10/06

CADA COSA AL SEU TEMPS

Cada cosa vindrà al seu temps, només falta un mes per a les eleccions al Parlament de Catalunya i tot just ahir el PSC va aprovar el seu programa, mentre que CiU ho va fer dues setmanes abans. A Mataró, tot i presentar una persona nova, CiU ja ha ratificat el que serà el seu candidat a l’alcaldia, mentre que el PSC encara ho té pendent, tot i que ningú preveu sorpreses i l’alcalde ja fa campanya quan inaugura actuacions d’aquest mandat (busqueu el seu discurs d’ahir a Rocafonda).
.
Encara resta entre un 15 i un 20 per cent de mandat municipal per arribar al final i ara l’obligació del govern és governar i la dels grups i partits de l’oposició és fer-ne el control. Si apliquem això al Centre d'Innovació en Productivitat de Microsoft, el govern ha badat i CiU ha fet els deures. La inversió privada només ve quan les institucions públiques li donen garanties i això no ha passat a Mataró.
.
Per adonar-nos de què ha perdut Mataró i veure com cal ser més ambicions, si no volem que ens passin la ma per la cara, us recomano l’article d’Antoni Garrell, President del Cercle per al Coneixement. Especialment els darrers paràgraf on diu: “Però en tot col·lectiu i societat, afortunadament sempre hi ha territoris i persones disposades a fer apostes a llarg termini, d’harmonitzar el interès particular i el col·lectiu, d’abordar projectes ambiciosos, d’assumir el risc d’avançar-se, d’ésser pioners i entomar els desafinaments, aquests és el cas del centre per la productivitat que el conseller Jordi Valls va inaugurar el dijous a Manresa”.
.
En tot cas, Convergència i Unió el 2003 va presentar un programa electoral que és vigent fins els propers comicis i quan sigui el moment, presentarà un nou document pels propers quatre anys, com ho faran les altres forces polítiques. Mentre tant, seguirà fent la labor que li ha tocat i denunciant les mancances de l’actual govern municipal quan cregui que ho ha de fer, tal com és la seva obligació i encara que això sigui molest per algú.