31/8/06

TENIEN PENJAT EL RÈTOL DE "TANCAT PER VACANCES"

Durant aquest mes d’agost, el Govern de la Generalitat tenia penjat el rètol de vacances, en lloc de fer front als problemes que han sorgit al país, i Montilla s’ha mostrat incapaç de defensar els interessos de Catalunya.

L’exemple més clar d’aquesta situació és l’actitud del President de la Generalitat, que ha restat desaparegut des de principis del mes de juliol i, quan ha tornat a l’escena pública, posa en compromís el seu propi partit, reclamant grup parlamentari propi per al PSC-PSOE.

Això també afeta la resta de consellers, per exemple:
1. Crisi a l’aeroport del Prat. Si bé la Generalitat no disposa de competències sobre l’aeroport, és evident que el Govern havia d’haver-se posat al costat dels ciutadans afectats i ser el primer a defensar els seus interessos. 2. Arribada massiva d’immigrants de les Canàries. El Govern espanyol va decidir enviar a Catalunya centenars d’immigrants arribats a les Canàries sense comunicar-ho al Govern català, el que representa un gest de deslleialtat i d’irresponsabilitat flagrant. 3. Riada a Calella. El Servei Metereològic va avisar el Centre d’Emergències de la presència d’una tempesta intensa a la zona amb 30 minuts d’antelació, però aquest ho va fer amb molts pocs minuts als municipis afectats. 4. Obres de Foment que no es posen en funcionament. Primer l’alcalde Portbou i després els alcaldes de Perafort i la Secuita es van veure obligats a inaugurar el túnel de Portbou i la carretera d’accés a l’estació del TGV, respectivament, després de veure amb desesperació com les obres estaven acabades des de fa molt de temps i Foment no es les posava en funcionament.

En canvi, un dels protagonistes de l’estiu ha estat José Montilla, tot i que no sabem què va fer per solucionar la crisi del Prat. No ha dit res davant l’enviament d’immigrants a Catalunya sense previ avís. Tampoc què ha fet perquè s’inaugurés el túnel de Portbou i la carretera d’accés a l’estació del TGV al Camp de Tarragona. Però va poder fer-se un lloc a la seva agenda “atapeïda” per assistir al Trofeu Joan Gamper i sortir a les televisions al costat del President del Barça, desplaçant el president del Parlament de Catalunya, i hauria volgut seguir de ministre fins després de l’Onze de Setembre, per aconseguir una bona posició protocolària durant la Diada, just per darrere només del President de la Generalitat.

Amb el Govern de la Generalitat de vacances i l’únic ministre català, José Montilla, dedicat a donar-se a conèixer, qui s’ocupava dels problemes dels catalans aquest mes d’agost?