25/8/06

AVUI (25/08), DIA DE JOSEP DE CALASSANÇ

Amb el cor ple d’alegria
A Vós canten els infants:
Del jovent sou mestre i guia,
Sant Josep de Calassanç

Així comencen els goigs a lloança de Sant Josep de Calassanç, que avui es cantaran a totes les esglésies i capelles de les escoles escolàpies de Catalunya.

Haver estat alumne de l’Escola Pia és d’una cosa de les que n’estic més content i orgullós. Des de sempre, els escolapis han estat una ordre molt integrada en la societat en que viuen. A més de bons mestres, han estat i són amics dels nois, i ara noies, que passen per les seves aules.

A més de ser antic-alumne de Santa Anna, en una època en que encara hi havia capellans al front de les classes, hi ha tres llocs, dels que he pogut visitar, que m’han impressionat positivament: Peralta de la Sal, població on va néixer el fundador, i la casa d’acollida que hi té actualment l’ordre; Sant Pantaleó, a Roma, on resideix el Pare General i on va viure i morir el Sant i, molt recentment, els centres que l’Escola Pia de Catalunya ha fundat i dirigeix al Senegal.

Si m’ho permeteu, si encara no n’heu tingut ocasió, us recomano que us interesseu per la vida de Calassanç i per conèixer el que fan els seus continuadors. Val la pena!