31/8/06

ANAR A MADRID PER DEIXAR VIA LLIURE A CATALUNYA

La notícia estrella del moment, que fins i tot ha aconseguit tapar les vergonyes de l’actuació del delegat del Govern Central en el caos d’ara fa un mes a l’aeroport de Barcelona, ha estat que Zapatero ha triat Clos per substituir Montilla.

Ja hi ha prou observadors i comentaristes polítics que analitzaran l’acció de Joan Clos a l’Ajuntament de Barcelona, feina que, en darrera instància, pertoca als ciutadans. El que a mi em preocupa, com a ciutadà encara que pertanyent a una altra força política, és aquesta substitució de persones amb un sentiment més catalanista i del PSC per altres més properes al PSOE amb un sentiment més espanyolista. Les paraules del mateix Clos dient: "Aquest relleu generacional m'ha arribat més aviat del que tenia previst", que avui podem llegir als diaris, demostren que el fet l’ha agafat per sorpresa.

En benefici del país, preferiria equivocar-me, però tindrem un home que, estant preparat per altres feines, no serà el ministre d’indústria que Espanya necessita i, a canvi, a Catalunya, tindrem un Partit Socialista cada vegada més identificat amb els interessos del PSOE. És per això que Clos anirà a Madrid? Per deixar el camí més lliure al PSOE a Catalunya?