5/5/06

PLE DE MAIG

Tornem a ser davant un Ple Municipal sense contingut pel que fa als dictàmens de les diferents àrees. De quaranta-dos punts, vint-i-sis eren de control al govern i entre els setze restants hi havia l’aprovació de l’acte del ple passat, el nomenament d’un representant i una declaració de compatibilitat en el treball d’un funcionari. Encara faltaria restar-hi dues propostes institucionals d’ERC, una de les quals va haver de ser retirada davant el ridícul que van fer. Dels onze temes restants destaca una modificació de pressupost que, per primera vegada, destina una part important del romanent de l’any anterior a inversió. I encara m’he deixat de dir que un dels punts, que a més està relacionat amb la modificació pressupostària, és en compliment d’una al·legació de CiU al PAM pel 2006.

Segurament algú pot dir que ara, amb les noves lleis reguladores de la gestió municipal, mols temes es tracten a la Junta de Govern. Però això equival a dir que són temes de relativa importància que no necessiten anar al màxim òrgan del consistori.

No puc deixar passar la oportunitat de dir que tal vegada el PP, abans de demanar més atenció a l’aprenentatge de l’anglès, com va fer ahir, hauria de demanar més hores de català. Només cal que fem una ullada al nou weblog de les seves Noves Generacions. Dels quatre primers “posts”, ni un en català. Fins i tot els comentaris, fets per militants i ex-secretaris locals de l’organització, són en castellà.

Destacar la pifiada de la Regidora de Participació Ciutadana (ERC), que justament en l’acte de més valor participatiu, els pressupostos, no compta amb els grups municipals. Sort que l’alcalde es va comprometre a vetllar perquè no torni a passar.

La traca final va ser la resposta de la Presidenta de l’IMPEM davant les preguntes de l’oposició i la intervenció dels representants dels botiguers. Amb una actitud prepotent i donant mostres, una vegada més, de que no es tracta a tothom de la mateixa manera, la regidora va suportar les dures crítiques dels comerciants per haver decidit unilateralment que el dia de la fira, el cinc de juny, el comerç de Mataró obriria. Caldrà analitzar la postura adoptada pel president de l’Associació Nou Centre de Mataró, que tot sol, sense cap altre membre de la junta ni associat, va venir a desmarcar-se i fer costat a la regidora. Tota l’estona va seure amb el director d’Alcampo-Mataró i van marxant junts, després d’esperar que les altres persones fossin fora de l’Ajuntament.