7/5/06

CIVISME I SEGURETAT CIUTADANA

Sempre que es parla d’aquests temes el govern municipal treu xifres i estadístiques. Segurament que és una manera d’analitzar-ho. Potser, fins i tot, tenim l’obligació de mirar-ho d’aquesta forma. Però la realitat és la que és.

Ahir a la tarda, un grup de joves que probablement pertanyen al “moviment okupa” es van passejar pel centre de la ciutat pintant les façanes i interiors (caixers) de totes les entitats bancàries que es trobaven pel camí cap a la manifestació que havien convocat a la plaça Gran. Però també van rebre el mobiliari urbà i alguna altra paret, com la façana de la seu del PPC a Mataró i la de l’Església de Santa Anna.

La primera pregunta que em va venir al cap va ser: si això passava a mitja tarda del dissabte i al centre de la ciutat, on era la policia? Avui ho he sabut. Mentre uns joves encaputxats pintaven la façana de Santa Anna hi havia uns agents de la Policia Local que s’ho miraven des de la cantonada. No demano que actuessin ells sols, però on eren aquells efectius que només fa dos dies, en el darrer Ple Municipal, ens deien que eren suficients?

Què passarà ara? Algú denunciarà als autors de les destrosses? Se’ls perseguirà? Qui pagarà els desperfectes? Hi ha algun responsable que els autors actuessin amb absoluta impunitat a plena llum del dia?