5/4/06

UNA LLIÇO DE GESTIÓ ASSOCIATIVA

Avui he assistit a la conferència "Gestió d'entitats. Com augmentar la base social i la captació de recursos", a càrrec del consultor social basc senyor Fernando Fantova, que es feia al Centre Cívic del Pla d’en Boet. La sessió ha estat una veritable llicó de gestió associativa. En una primera part, el Sr. Fantova, ha deixat clar que en l’actualitat la societat civil organitzada és tan important com l’existència del mercat (intercanvi de mercaderies per diners) o de l’estat (defensa dels drets i dels deures), gràcies al valor organitzatiu i participatiu que han adquirit en la societat. En una segona part de l’exposició, ha definit fins a vint-i-cinc idees clau a tenir en compte en la gestió de les associacions. A la sala hi havia una digne representació de les entitats locals, tot i que en faltaven moltes, segurament per la coincidència amb altres activitats que s’havien convocat a la mateixa hora.

L’acte ha estat aprofitat per a fer una breu presentació de la 2a. Mostra d’Entitats de Mataró i la 7a. Jornada “Les Associacions fan ciutat”. Presentació que ha anat a càrrec del tècnic municipal en participació ciutadana, Sr. Francesc Torrejon, i que ha estat molt clara. Em consta que, conjuntament amb altre personal de l’àrea, hi estant treballant amb molta il·lusió. Llàstima que, ni durant l’acte ni en les declaracions a TVMataró, la regidora responsable del Departament de Participació, Cooperació i Dona, hagi estat capaç de citar que aquesta va ser una iniciativa del
grup municipal de Convergència i Unió, aprovada primer al Ple com a proposta de resolució i, posteriorment, inclosa en el PAM d’enguany gràcies a una al·legació del mateix grup, atès que el govern municipal havia oblidat incloure-li.