6/4/06

UN ALTRE PLE MUNICIPAL

Contràriament al ple ordinari del mes de març, el d’avui no ha tractat gairebé cap tema destacable pel futur de la ciutat. Majoritàriament s’han tractat temes de tràmit o de simple gestió municipal. Només mereix una menció especial l’aprovació del Projecte d’Intervenció Integral de millora de l’àrea urbana de Rocafonda, Palau i Escorxador pel que pot representar en la qualitat de vida dels veïns i veïnes en cas de rebre els ajuts que es sol·liciten a la Generalitat de Catalunya.

A l’apartat de declaracions institucionals crec que té un valor social important l’aprovació per unanimitat de la proposta de CiU de suport al Dia Internacional contra el Racisme, en un moment que veiem com a la societat es repeteixen tics racistes i xenòfobs en diferents ambients, com pot ser el món de l’esport.

Encara que no es votava, és just fer referència al punt en què el govern donava compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2005. Aquí, el president del grup municipal del PPC crec que “ha pixat fora de test”. En lloc d’entrar a analitzar el perquè no s’ha executat una part important de la inversió o preguntar-se com s’aplicarà el romanent, que puja un total consolidat de 2.397.990 euros, s’ha dedicat a fer campanya electoral i carregar contra l’altre grup de l’oposició. Ell sabrà el que fa.

En el torn de control al govern, hem pogut escoltar la situació en què es troben els veïns de l’immoble situat davant els Jutjats de la ciutat a causa de les molèsties ocasionades per un parell de locals situats a la planta baixa. La intervenció dels veïns, malgrat porten mesos sense poder descansar com cal i en un clima d’amenaces i discussions, ha estat més que correcte. Al contrari d’altres vegades que temes com aquest havien arribat al Ple Municipal, la regidora de Ciutat Sostenible s’ha mostrat molt comprensiva amb la situació dels afectats, contestant a la pregunta de CiU molt correctament, el que fa pensar que tot es podrà solucionar ben aviat. L’alcalde també ha demanat a tots els regidors que intervinguin amb la màxima celeritat per donar solució a tot el que els veïns han expressat.