9/4/06

COMPORTAMENTS “INAGUANTABLES”

El comportament d’alguns líders del PSOE no és pot aguantar. No es pot permetre que el Sr. Alfonso Guerra, que ha dirigit el debat en comissió del Nou Estatut per a Catalunya, qualifiqui d'"infumables" la proposta estatutària catalana sorgida del Parlament el 30 de setembre i el pla Ibarretxe. No en va tenir prou amb això, sinó que també va explicar que es va "polir" la proposta del lehendakari "abans d'entrar a la comissió", i que el text català "el vam polir com un fuster durant la Comissió".

Per l’altra banda, seguim tenint a ERC que no sap com sortir-se’n. Estan embolicats fins el cap de munt. Com ha dit més d’un, han anat excitant tant les seves bases que ara no troben el camí de tornada. La conseqüència és que tenim un govern, el qual ha de posar a votació en referèndum el nou text de l’Estatut, i ell mateix està absolutament dividit i a cops enfrontat. De moment, els d’Esquerra ja han demanat al PSC i ICV “posar-se d’acord en els lemes i els eslògans de la campanya”, segons va explicar la seva portaveu, Marina Llansana. Aquesta és manera d’afrontar la campanya per a l’aprovació d’un dels temes cabdals del Pacte del Tinell?

De tota manera, a CiU val més que deixin el debat de si hem de tenir o no ministres per un altre moment, quan les circumstàncies siguin unes altres. Ara el que toca és treballar per Catalunya i perquè tingui el govern que necessita.

Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya es mereixen un govern més cohesionat i més seriós. Té raó l’exalcade de Mataró quan, en el seu bloc, escriu “Tripartit. Patètic”, a l’article Impressions del debat d'ahir, on parla del paper del Govern de Catalunya en el moment de l’aprovació al Congrés del text estatutari.