19/3/06

UNA SETMANA D’INFORMES


Fa pocs dies qualificava de lamentable el paper dels dos polítics protagonistes del cara a cara que va organitzar el programa de TV3 "La nit al dia" i lamentable la utilització del tema dels informes i enquestes trets de l’armari per distreure el personal i intentar que miri cap un altre cantó. També deia que això no fa cap favor a la democràcia, atès el desprestigi que suposa per a la política i els polítics, i que només pot augmentar el grau d’abstenció, o si voleu, de “passotisme” de la ciutadania.

No volia pas donar-li més voltes, ni tampoc defensar a ningú. Però les noticies aparegudes aquesta setmana sobre els estudis i treballs encarregats pel tripartit, especialment pels de “les mans netes” (que ja no les hi deuen tenir tant) o el publireportatge de dues pàgines a
La Vanguardia del dijous, que ha costat 22.764 euros a la Conselleria de Benestar i Família, crec que fan inevitable tornar-ne a parlar.

Resulta que ara, els que acusaven CiU d’haver fet unes enquestes i estudis fa quinze anys, en només dos anys, han gastat 60 milions d’euros en contractar estudis, treballs tècnics, informes i documents a persones i empreses del seu entorn. És totalment condemnable el fet de fer encàrrecs, pagats amb diners públics, que serveixin per finançar partits i indagar possibles resultats electorals sigui del color que siguin. Però ho és tant o més la hipocresia i la demagògia dels qui prediquen una cosa i en fan una altra.