23/3/06

CAMÍ DE LA PAU

Aquest migdia coneixíem una de les millors notícies que s’han donat durant molt de temps. La banda terrorista ETA ha anunciat l'"alto el foc permanent", en un comunicat emès per EITB, la Ràdio Televisió Basca.
A partir d’aquí s’han anat succeint els missatges d’esperança, encara que també de prudència. S’obra un període, que pot ser molt llarg, que ha de conduir a la pau definitiva. Per aconseguir-ho farà falta una elevada dosi de generositat de totes bandes, especialment per part aquells que han rebut les conseqüències del terrorisme més a prop seu. Només el PP sembla que segueix desmarcant-se en el seu missatge, però tot i així, alguns dels seus dirigents han començat a reconduir les seves paraules.

En el comunicat també s'explica que l'objectiu d'aquesta decisió és "impulsar un procés democràtic a Euskal Herria per construir un nou marc en què siguin reconeguts els drets" del poble basc. Vull creure que el procés responsable de redacció del Nou Estatut per Catalunya ha jugat també a favor d’aquesta esperança de pau definitiva.

Serà un camí complex i ple de dificultats, però, per recuperar la pau i la convivència a Euskadi i a tot l’Estat, hem de confiar en la responsabilitat i la capacitat de negociació de tots els grups polítics implicats en el procés i esperar que ningú en vulgui treure cap rendiment partidista.