7/3/06

UNA NOVA EINA PER CONÈIXER LA COMARCA

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, format per la majoria d’ajuntaments del Maresme, el Consell Comarcal, la Diputació de Barcelona i alguns gremis professionals, ha editat una nova guia de butxaca per difondre el patrimoni museístic i arxivístic de la nostra comarca.
.
L’entitat pública sense ànim de lucre, que es va constituir al març de 1997, essent president del Consell Comarcal del Maresme el Sr. Joaquim Rey, ha realitzat una eina que recull l’oferta de les diferents poblacions. A cada un dels museus i arxius que hi apareixen, fins un total de vint-i-dos, es destina una pàgina en la qual es facilita informació pràctica per al possible visitant, com ara: adreça, telèfon, pàgina web, correu electrònic, persona de contacte, dies i horaris de visita, i es descriu el contingut de l'equipament. Tot això en 4 idiomes: català, castellà, anglès i francès.
.
Els 15.000 exemplars editats es poden trobar, principalment, en edificis públics i també en oficines de turisme, però eines com aquesta s’haurien de fer arribar també a escoles, biblioteques i, si és possible, a comerços i a llocs concorreguts pels ciutadans de la comarca. Moltes vegades desconeixem el que tenim més a prop i ens esforcem per fer grans viatges i conèixer indrets molt llunyans quan a casa nostra tenim una riquesa cultural molt valuosa. Des d’aquí us convido a utilitzar una d’aquestes guies, que també es pot trobar a internet, i aprofitar els caps de setmana per conèixer una mica més casa nostra.