27/3/06

“AMICS D’ERC”

Ahir vam conèixer les cartes que Esquerra envia als seus càrrecs de confiança perquè donin una part del sou pel finançament del partit. Es una cosa que fan totes les formacions polítiques. De fet, si no t'agrada, ningú t'obliga a militar-hi i a acceptar una responsabilitat política. El problema és que les cartes d’ERC han arribat a persones que simplement treballen en una conselleria, alguna fins i tot és militant socialista i nomenada pel seu partit. Això ja no seria disciplina de militància, els advocats sabran si té algun altre nom, però Bargalló ha dit que aquestes altres cartes han estat un error, ho podem creure, però no sé sap què és pitjor. En tot cas els hi demanen que omplin una butlleta per fer-se “Amics d’ERC”, sembla que amb l’amenaça de l’acomiadament si no feien.

L'afer es complica quan podem llegir a El Periódico que l’encarregat de recaptar és el secretari d’organització d’Esquerra, però també numero dos de Bargalló a Presidència, el Sr. Xavier Vendrell. Més gros encara, la carta dels treballadors de la conselleria d’Educació la signa la germana de la titular de la mateixa. És possible que Esquerra estigui patint una campanya de desprestigi del PSC fent públiques totes aquestes accions en un mitjà de comunicació que ja s’ha prestat en altres ocasions a fer coses similars, però és que la idea força de les mans netes comença a fer riure.

A Mataró ja tenim una experiència en tot això, precisament aquesta era una de les acusacions que l’exdirector de l’IMPEM, càrrec de confiança d’ERC, va dirigir contra el president de l’organisme. Allò va acabar amb la dimissió del primer i la renuncia del segon als seus càrrecs, com acabarà el tema a la Generalitat?