26/3/06

ALCALDABLE AMB PROBLEMES

Tot i que no es preveuen gaires sorpreses en el nomenament dels alcaldables dels partits amb representació municipal a Mataró, IC-V ha estat la primera força que ha donat a conèixer el nom del seu cap de llista pel 2007. Només ERC tindrà problemes a causa del desenllaç a la presidència de l’IMPEM, que va acabar amb la renúncia del seu antic cap de llista i a les diferències entre l’actual president del grup municipal i el partit, que hores d’ara són de domini públic.

En tot cas, l’amic Jaume Graupera, que fins ara havia mantingut una relació personal molt cordial amb tots els membres del consistori, haurà de procurar no fer declaracions públiques barroeres i de mala educació si vol estar al nivell de la política local. Segurament les pressions que fa temps que rep dels socis de govern i ara la denúncia de la majoria del personal del Patronat Municipal de Cultura (PMC), afirmant que a l’organisme autònom hi ha falta de lideratge, manca de capacitat de decisió i de transparència, tenen molt a veure amb la sortida airosa de Graupera. Però els ciutadans de Mataró tenim dret a exigir que el responsable de la política cultural sigui, com a mínim, una persona educada.

Si quedava algun dubte, ara s’ha demostrat el que fa uns dies
declarava Joaquim Esperalba després de conèixer la intenció de l’alcalde de traslladar algunes competències del PMC a l’IMPEM, “la mesura defineix per si sola la mala gestió del PMC”. “Quan els teus socis volen quedar-se competències és que alguna cosa va malament”.