6/8/24

Ara toca democràcia

Els acords del Partit dels Socialistes de Catalunya amb Comuns i Esquerra, han despertat diverses veus denunciant-los. En més d’una ocasió amb retrets, acusacions, amenaces i insults.

La meva opció per governar Catalunya no ha estat mai la de Salvador Illa, una persona que va donar suport al 155 i defensava prorrogar-lo. També tinc molt mal record dels governs tripartits, especialment del segon, que va deixar una Generalitat endeutada obligant Artur Mas a estrènyer-se el cinturó i retallar polítiques públiques. Tampoc oblido qui va fer ostentació de la seva oposició a les lleis anomenades de desconnexió aprovades pel Parlament el 2017.

Però ara hem de ser democràtics, allò que tant hem demanat a altres. El PSC va guanyar les eleccions i esquerra, que està en una situació d’absoluta decadència i per a la qual una repetició electoral podria suposar el suïcidi, ha fet parlar les bases a partir d’una proposta, això sí, de l’actual direcció.

No se’ns ha d’escapar que alguns, com Oriol Junqueras, han callat fins a saber el resultat de la consulta republicana i posteriorment s’ha posicionat discretament a favor. Junqueras continua posant l’estratègia i la tàctica per davant del país per tal d’aconseguir el que persegueix. Mantenir-se en els llocs de decisió del seu partit.

No té per què agradar-nos un govern PSC-Comuns, però ho hem de respectar i, en tot cas, reflexionar sobre per què els independentistes hem perdut la majoria (justeta) que teníem. No crec que discrepem gaire si reclamo unitat i lideratge per tornar a il·lusionar-nos i sortir al carrer a reclamar el que és nostre: la independència. Mentrestant, siguem demòcrates i reconeixem que la culpa és nostra per no haver anat a votar o fer-ho carregats de dubtes.

Dit tot això, estic disposat a fer el que se’m demani per col·laborar a fer possible l’assistència del president Puigdemont al Parlament. No podem deixar de plantar cara a una “justícia” polititzada, partidista i repressiva.

 

Article publicat a Ràdio la Veu TV