7/2/21

Què té Casado que no tinguem els altres?


Fa uns dies, el mateix Partit Popular Espanyol ens va fer saber, a través d’un tuit, que el seu president, el Sr. Pablo Casado, havia visitat la Nau Gaudí de Mataró.

Tot i que penso que tenen raó, no entraré amb les observacions de caràcter electoralista que ha fet EsquerraRepublicana, ni en la trista i demagògica resposta donada pel Govern Municipal en el darrer Ple, que, amb l’actitud en que es va fer, no va aconseguir res més que reafirmar el que els republicans deien. Estic segur que si algun socialista prou intel·ligent hagués conegut els plans de Casado i Bassat a temps, haurien pensat el mateix i no ho haurien permès. Si algú del govern o proper ho va saber abans i no va valorar-ho políticament val més que comenci a recollir les coses del seu despatx.

La primera cosa que de debò vull fer notar és que Casado va visitar una exposició encara no oberta al públic, ni presentada als mitjans de comunicació. Per a mi això és una greu falta de respecte i un menyspreu als contribuents, que dediquen més de 250.000 euros al Consorci d’Art contemporani de Mataró. A més, mentre cultura porta dos exercicis seguits amb una rebaixa pressupostària important, aquest consorci no coneix la crisi, ni social, ni econòmica. Una altra cosa seria que no se’n hagués fet difusió o que Casado fos conseller de cultura, cosa que esperem no passi mai.

La segona, que Casado, i el seu candidat a Catalunya, el Sr. Alejandro Fernández, es van saltar el confinament territorial, perquè, que jo sàpiga, cap dels dos viuen a la nostra ciutat. Ho entendria si fos per una qüestió important de govern o institucional, però per una visita privada a una exposició, no.

Si Casado pot venir de Madrid a Mataró a veure una exposició, entenc que jo també puc anar al MACBA, al MANAC, a la Fundació Miró, a la Tàpies, o a qualsevol sala d’exposicions de fora de la ciutat. Per altra banda, si podem anar a visitar una exposició, quin impediment hi ha en anar al Lliure, al Palau de la Música, al Liceu, a l’Auditori, o qualsevol altre teatre de Barcelona. I qui diu Barcelona, qualsevol altra ciutat del país, I qui diu del país, de qualsevol lloc, per exemple, fa dies que penso que podria anar al Centre Pompidou de Màlaga.

En definitiva, que té Casado que no tingui qualsevol de nosaltres per saltar-nos les restriccions si es tracta d’un bé essencial com la cultura? Si cal, també ens farem un vídeo i el penjarem a les xarxes per col·laborar en la promoció del que decidim visitar.



Article publicat a Ràdio la Veu TV.