24/8/20

Els reptes del Papa Francesc

Feia poc que havia vist la pel·lícula “Los dos papas” i, influït per la personalitat del Papa Francesc que allà es descriu, quan va ser l’hora de fer la Carta als Reis, vaig demanar un llibre sobre la seva vida.


Els Tres Mags de l’Orient van portar el llibre “Els reptesdel PAPA FRANCESC”, de Teresa Forcades. El llibre no és una biografia, sinó una reflexió sobre la situació de l’Església catòlica i les veus de renovació que de fa uns anys s’hi senten. Renovació que va rebre amb esperança l’elecció del Papa Francesc.

La monja benedictina de Sant Benet de Montserrat analitza la posició de l’Església actual davant de reptes com l’avortament, l’homosexualitat, la pederàstia, el celibat dels sacerdots, el paper de la dona davant el sacerdoci, ... També repassa el paper dels diferents moviments que cadascun d’aquests reptes ha despertat, tant a favor com en contra.

L’obra és de lectura recomanada per a tots aquells que vulguin aprofundir en temes d’actualitat,  catòlics i no catòlics. La reflexió, molt valenta, que fa Teresa Forcades arrossega al lector a aprofundir en qüestions que darrerament han estat d’actualitat als diaris i a adonar-se’n que tal vegada les veus més crítiques es troben dins la mateixa Església. És una mostra clara que l’Església catòlica som tots els catòlics, homes i dones, i no només uns quants de la cúria.

Finalment, hi ha dos missatges que cal retenir. El primer, que el Papa Francesc no aconseguirà mai canviar, ell sol, els diferents posicionaments. El segon, que la renovació, com passa en altres qüestions importants de la societat, només serà possible si ve de la base. Una cosa que els catalans sabem molt bé.

VÍDEO acte de presentació: