11/7/20

Malgrat tot.... GLÒRIA A LES SANTES! (Santes 2020, 2)

Primer va ser un sorprenent acord de tots els grups i després l’anunci de dos dies i mig d’actuacions, que necessiten llum de dia per fer-se, repartides per la ciutat.

Mataró fa saltar la seva Festa Major pels aires, amb el que aquesta suposa d’activitat econòmica i promoció de la ciutat i passa a fer una versió institucional de les festes de barri que també s’han hagut de suspendre. Per altra banda, sembla que seguim dedicant massa a infraestructures i poc a contractació d’artistes.

Si aquí hi afegim que la màxima responsable de la Cultura local està completament desapareguda i només apareix el Sr. Alcalde, això fa olor d’estratègia política. Primer va ser l’alcalde als barris i ara serà les Santes als barris.

M’agradaria equivocar-me, però siguin barres o siguin actuacions dalt de l’escenari, això afavoreix només unes entitats.

Tampoc cal que us expliqui que, en una versió repensada de Santes s’hi pot incloure, millor que en qualsevol altra activitat, un homenatge a les víctimes de la COVID-19 i a aquells que ens han estat cuidant durant aquests mesos i que ho segueixen fent encara que ja no els aplaudim cada dia a les vuit del vespre.