15/12/19

Mataró Cultural entrevista Joan Poch, autor del torró d’enguany de la Pastisseria Uñó


El nostre company, Quim Fernàndez, conversa amb l’artista Joan Poch, que ha estat l’encarregat de donar forma al torró d’autor que cada any ens ofereix la Pastisseria Uñó de Mataró.


Mataró Cultural entrevista l’artista mataroní Joan Poch, nascut a Vilafranca del Penedès, l’any 1959 i que es va formar  a l’escola Massana de Barcelona, on es graduà l’any 1982.

Treballa dins l’àmbit cultural a la Cooperativa de treball Robafaves durant 32 anys.  El seu interès pel món de la cultura l’impulsa a participar en programes de difusió cultural a Mataró Audiovisual.

És membre i col·labora habitualment amb l’Associació SantLluc per l’Art de Mataró. La seva trajectòria artística comença fa uns 10 anys. Fins llavors, malgrat haver-se format a l’Escola Massana, havia dirigit la seva activitat professional cap el llibre, la música i el cinema.

Va ser quan la feina li va donar un tomb, que va decidir iniciar l’activitat com artista. Es va formar en el món de la ceràmica i actualment és artista resident a l’Escola-Taller de Ceràmica d’Argentona.

Poch defineix la seva escultura i la seva ceràmica com la projecció de la pintura, en la que es va iniciar fa anys. Treballa la pintura abstracta, sobretot quan l’obra parla de sentiments, però no renuncia a l’art figuratiu.

Lamenta el fet que la gent mostri poc interès per l’art. Pensa que, tot i ser cert que a Mataró hi falten galeries, el que realment falta, són compradors d’art.


Manifesta que li va fer molta il·lusió que li demanessin que fes l’obra que donés forma a la 24a edició del torró d’autor de la Pastisseria Uñó de la nostra Ciutat. Ens explica com va fer primer la peça, l’escultura, i després va adaptar-la a les condicions i característiques que representa dissenyar un torró que ha de ser atractiu per menjar.