22/3/19

Mataró va ser a Madrid


Efectivament, el 16 de març, el dia en que es complien 17 mesos que els Jordis són a la presó, Mataró va ser a Madrid a la manifestació convocada sota el lema “Autodeterminació no és delicte”.Centenars de mataronins i mataronines van omplir una desena d’autocars, altres van viatjar en vehicles privats o van utilitzar el tren. La capital de l’estat espanyol va omplir-se de catalans i era molt fàcil trobar-ne de Mataró.

Els membres del grup municipal de Convergència i Unió ens vam voler sumar a la concentració, tant per convenciment propi com per la representació que ostentem. Vam poder viure aquells moments emocionants, sobretot per l’acollida de diverses entitats, formacions polítiques i sindicals de la capital espanyola, però també per l’acompanyament de centenars de persones d’altres punts de l’estat. El convenciment de la falta de justícia i de la feblesa de la democràcia espanyola era compartit. La reivindicació dels drets humans, les llibertats polítiques i del dret a decidir sobre el nostre futur va ser tan contundent com l’exigència de la llibertat de les preses i els presos polítics i el retorn dels exiliats i exiliades.

La manifestació va ser una festa pacífica i cívica com ho han estat les moltes que hem viscut a Catalunya. Madrid va poder comprovar als seus carrers que les acusacions del fiscal, l’advocacia de l’estat i, per descomptat, de l’acusació particular, són una invenció d’aquest estat on els tics feixistes, adormits o amagats durant uns anys, han despertat.


Aquesta va ser la tercera gran mobilització de protesta pel judici contra el procés del Tribunal Suprem espanyol després de la convocatòria a Barcelona durant la jornada de vaga general del dia 21 de febrer i la que el 16 de febrer va omplir de gom a gom a la Gran Via de Barcelona. Però en aquesta ocasió el repte era més gran i ambiciós pel fet d’haver-se de  traslladar a Madrid. El grup de CiU a Mataró ha estat a totes les concentracions convocades, a Mataró, a Barcelona, a Brussel·les i a Madrid, per això no podia faltar a la convocatòria acompanyant els milers de mataronins que s’hi van desplaçar.

Quim Fernàndez
Cap del Grup Municipal de CiU a Mataró