6/2/16

Programació Música Clàssica 2016

Aquesta setmana hem presentat conjuntament el Foment i la Direcció de Cultura la programació de música clàssica pel 2016. Aquí us deixo el meu text al dossier de premsa.Un any més tenim davant la programació de música clàssica que el Foment Mataroní i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró ofereixen a la ciutat. Ja són  setze edicions del Cicle deConcerts Simfònics, dotze del de Sarsuela i onze del de Música de Cambra: més de deu anys de treball conjunt perquè la ciutadania gaudeixi d’una bona oferta, que compta amb dos concerts especials al Teatre Monumental, ambdós dins el cicle de música simfònica, i tretze a les sales del Foment.

Del 7 de febrer al 27 de novembre són deu mesos, amb només el parèntesi de l’agost, al llarg dels quals els que estimem la música clàssica podrem assistir i gaudir d’un total de quinze concerts. Tot això fruit del treball conjunt entre una entitat, el Foment Mataroní, i l’Ajuntament, que fa possible una oferta cultural variada que complementa i enriqueix l’espectre musical que podem trobar a la nostra ciutat. Per altra banda, la col·laboració entre la Direcció de Cultura i el Foment no s’acaba aquí, el cinema en versió original, per exemple, és una mostra més de treball conjunt i complicitats compartides.

Sense desmerèixer cap de les altres catorze propostes, vull destacar el concert especial que el 18 de març, a les portes de Setmana Santa, tindrà lloc al Teatre Monumental. Es tracta de La Passió segons Sant Mateu, de Johann Sebastian Bach, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Ciutat de Mataró, al costat d’un altre cor i diverses veus solistes. Tot un espectacle musical de primer nivell que els mataronins tindrem a casa nostra.

Finalment, destacar que en moment poc favorables com els que estem travessant les entitats com el Foment i les institucions com la Direcció de Cultura seguim i seguirem treballant junts, cercant cada vegada noves complicitats, a favor de la Cultura de la Ciutat, en aquest cas en l’àmbit de la música, per mantenir la qualitat de l’oferta.

Moltes gràcies al Foment!!


Quim Fernàndez i Oller
Regidor de Cultura
Ajuntament de Mataró