18/5/14

Rambla Llibertat. Cantània 2014

Aquest cap de setmana a Mataró hem pogut gaudir de "Cantània", un projecte de cantata participativa per a escolars. Iniciat per l'Auditori de Barcelona ara fa vint-i-cinc anys, va dirigit a alumnes de Primària d’entre 8 i 12 anys. Els alumnes canten amb nens i nenes d’altres escoles acompanyats de professionals: una orquestra, cantants i el director musical. Els infants canten, fan petites coreografies i preparen els atrezzos. Molts és la primera, i potser serà la única, vegada que actuen en l’escenari d’un teatre com el Monumental de Mataró.

La cantata d'enguany, la 10a que es realitza a Mataró organitzada des de la Direcció deCultura, ha estat composta per Albert Carbonell i escrita per Marc Rosich i porta per nom “Rambla Llibertat”; un barri on l’alegria es respira arreu i la concòrdia es viu de manera genuïna.... A "Rambla Llibertat" tothom hi és comptat.

Hi han participat alumnes de les escoles: Àngela Bransuela, Angeleta Ferrer, Anxaneta, Argentona, Balmes, Bernat de Riudemeia, Camí del Cros, Camí del Mig, Cirera, Cor de Maria, El Turó, Gem, Germanes Bertomeu, Josep Manuel Peramàs, Josep Montserrat, Les Aigües, Les Fonts-Argentona, Mare de Déu de Lourdes, Maria Mercè Marçal, Meritxell, Rocafonda, Salesians, Sant Miquel del Cros, Tomàs Viñas, Torre Llauder i Vista Alegre.

Cantània és també un exemple de convivència, en el qual nens i nenes de procedència diferent actuen junts dalt l’escenari acompanyats dels seus respectius professors. Un projecte que porta grans i petits al teatre, alguns és la primera vegada que hi entren i tal vegada servirà perquè hi tornin ben aviat.


Tot plegat, un petit miracle ple d’emoció que fa vint-i-cinc anys que es repeteix, deu a Mataró.