21/4/14

Setmana Santa 2014


Després de dos anys seguits en els que la pluja va obligar a suspendre actes i processons, incloent-hi la de Divendres Sant, la Setmana Santa d’enguany s’ha celebrat amb absoluta normalitat. Per altra banda, ha estat la primera vegada que la Processó General de Divendres Sant s’ha celebrat essent Patrimoni Cultural de la Ciutat.

Gairebé quaranta actes, amb set o vuit processons i diversos viacrucis, han omplert el programa de la Setmana Santa 2014 a Mataró. Setmana Santa amb model propi, sorgit de la integració de diversos models vinguts d’altres indrets de l’Estat que conviuen amb l’antic de la Ciutat. Cirera, Cerdanyola, Molins, La Llàntia, Vista Alegre, tenen els seus propis actes alhora que les seves germandats i confraries participen al de tots, la Processó General de Divendres Sant.

No podem parlar de la nostra Setmana Santa sense dir res dels Armats de Mataró. Amb una tropa nombrosa, una banda igualment disciplinada i en els darrers anys també amb un grup infantil, els nostres Soldats de Pau són dels millors del País. Però no en tenen prou amb les seves desfilades, també representen “La Passió, últims dies de Jesús”, col·laboren amb “Els Pastorets” de Sala Cabanyes, així com en diversos Pessebres vivents de la comarca.

Però això no s’acaba aquí, sinó que les germandats i confraries són vives tot l’any, amb una important activitat social. Els seus actes de voluntariat amb entitats com Càritas o la participació en esdeveniments ciutadans i parroquials són freqüents.

Tenim pendent, i així ens ho han reclamat alguna vegada des de la Comissió de Setmana Santa, una difusió que superi les fronteres de la ciutat i faci que més gent de la comarca i d’altres indrets del País ens visitin durant aquests dies. Aquest sens dubte és el repte que tenim després de més de vint-i-cinc anys de la recuperació de les processons a la ciutat.