16/6/12

Mataró acull una jornada comarcal de CDC sobre el Pacte Fiscal


Joan Mora, alcalde i president de CiU a Mataró, ha donat l benvinguda a més d’un centenar de militants de CDC del Maresme que han participat aquest matí a una de la dotzena de jornades sobre el Pacte Fiscal que el partit està realitzant a diverses comarques. En el seu parlament, Mora ha dit que se sent independentista i que el finançament que Catalunya necessita és el mateix del que gaudeixen el País Basc i Navarra. Però també ha dit que, en democràcia el temes necessiten d’una majoria que hi estiguin d’acord.
.
Finalment, el líder de CDC i CiU a Mataró ha demanat als presents que, en els moments que estem passant, siguin exigents amb els seus dirigents.
,
La ponència sobre el Pacte Fiscal, objecte de la trobada, ha anat a càrrec de Lluís Corominas, Vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC i Vicepresident del Parlament de Catalunya, En la seva exposició, Corominas ha parlat de “pla A” i “pla B”, del segon ha dit que caldrà aplicar-lo en el cas que fracassi el primer i, arribat el cas, serà per explicar que no sabem fer de catalans amb les condicions que ens posa Espanya. El “pla A” es basa en l’establiment d’un pacte Fiscal entre Catalunya i Espanya. Aquí, el dirigent nacional de CDC, ha començat per explicar el context polític i econòmic de la proposta i ha continuat detallant les conseqüències en la política fiscal i pressupostària de l’actual sistema i la d’un possible Pacte Fiscal.
.
Ha quedat ben clar que cada vegada hi ha una majoria més gran de ciutadans de Catalunya que entenen que només sortirem de la crisi si poden administrar el NOSTRES propis diners i que això només s’aconseguirà en un canvi en el model de finançament. Xifres com el dèficit fiscal de 45M€ diaris, que equival a més de 2.000 euros per persona i any, 6 euros per persona al dia, han estat un exemple clar de que les coses no poden continuar igual. Ha quedat clar que amb un Pacte Fiscal Catalunya podria fer polítiques actives d’ocupació que reduirien la taxa d’atur que estem patint, per sobre del doble del País Basc, que administra els seus recursos.
.
La jornada ha acabat amb un treball en grups on els assistents han pogut fer les seves pròpies propostes i una posada en comú de les conclusions.