2/10/10

Balanç de dos anys de Secretariat

Aquest matí, el Secretariat Nacional en ple de la Sectorial d’Immigració de CDC s’ha reunit de forma extraordinària per escoltar el balanç de la feina feta en els dos anys de presidència de l’Àngel Colom.

La sessió s’ha celebrat a l’auditori de CDC i han intervingut diverses persones. La primera, l’Eva Salvador, secretària del Secretariat i Directora de Dona i Immigració, que ha destacat la nova manera de treballar que ha imposat la Sectorial d’Immigració des de que Colom va ocupar la presidència, amb el treball de centenars de voluntaris, amb trobades obertes a tothom i amb absoluta transparència. L’Èric Bertran, responsable de NousCatalans.Joves ha explicat que, a l’actualitat, el 27% dels joves catalans han nascut fora del país i com “el canvi” aportarà noves esperances al seu futur. En Xavier Bosch, Director d'estudis i programes, va ser l’encarregat de presentar una memòria de 666 pàgines que recull la feina feta per la Sectorial des del darrer Congrés del Partit.

Per altra banda, la Rosa M. Fortuny, diputada de CiU, va fer un petit parlament centrat en els valors de convivència, civisme i il•lusió que ha transmès la Sectorial i va explicar que “tenim un bon castell, però que la pinya encara ha de ser més forta i no ens podem permetre fer llenya” per fer que “el canvi” sigui una realitat el proper 28N. L’ Mbaye Babacar Gaye, Director del moviment Afrocatalans, va afirmar que la feina només ha començat, que aviat, quan arribem al govern, caldrà actuar de veritat. El que hem fet fins ara, segons l’Mbaye, només ha servit per conèixer les inquietuds de la gent.

La darrera intervenció va ser la d’Àngel Colom, president de la Sectorial, que va començar dient que hem donat l’oportunitat a la gent que ha vingut d’altres llocs de demostrar que ells també estimen Catalunya.

Colom va fer referència a la Sra. Joana Garcés, secretària de la “Fundació Paco Candel”, present a l’acte, per comparar “Els Altres Catalans” de Candel amb els “Nous Catalans” d’ara. “Estem continuant la feina que tant bé va fer Candel”, va dir el president de la Sectorial, que a continuació va fer un passeig per la feina feta durant els dos anys passats: les parelles lingüístiques, el gran acte del desembre de 2008, el diari digital, el nou moviment juvenil, més de 2000 actes territorials, ... i també gairebé 250 “Reunions pel Canvi” programades fins el 28N. No van faltar les referència a la feina feta al voltant del “Pacte Nacional d’Immigració” i la nova “Llei d’Acollida”, així com la crítica a la lentitud en que el govern tripartit l’està desplegant.

L’acte va acabar amb el compromís de tots els presents a col•laborar en “el canvi”, que ha d’aixecar econòmicament el país, i treballar per la cohesió i les llibertats de Catalunya.