19/9/10

El Ministre d’Afers Exteriors del Senegal visita Mataró

Ahir al matí teníem a Mataró, en un acte al Teatre Monumental, al Sr. Sada N´Diaye, Ministre d’Afers Exteriors del Senegal, al Sr. Abas N´Diour ambaixador del Senegal a Espanya, al Sr. Mor Kan, president del “Conseil Supérieur des Sénégalais de l´Extérieuri” i al cònsol general, el Sr. Ibrahima Diallo. Amb l’acte s’oficialitzava el nomenament del mataroní Djiba Idrissa, membre de l’Associació Planeta, en representació de l’Estat espanyol al “Conseil Supérieur des Sénégalais” de l´Extérieur.

M’ho va fer saber en Mbaye Gaye responsable del Directori de l’Africa subsahariana de NousCatalans, doncs l’Ajuntament, tot i que hi participava el regidor de Participació Ciutadana i Presidència no ens en havia dit absolutament res. Ell també hi era, juntament amb companys d’altres comarques de CDC i Nous Catalans, com en Feliu Guillaumes.

Quan vaig arribar ja s’havien fet molt parlaments, però vaig poder escoltar íntegrament al Ministre. Va ser un parlament abrandat, amb molt de contingut polític, de defensa de la feina que feia el seu ministeri, en que va repassar temes d’habitatge i feina, en defensa de la igualtat entre gèneres (res que envejar als discursos de dirigents europeus en aquest tema), convidant als senegalesos presents a organitzar-se per defensar els sues drets, ajudar-se entre ells i col·laborar en temes de cooperació amb el país d’origen. Els assistents van interrompre diverses vegades l’orador amb els seus aplaudiments.

A través del seu número dos, va quedar clar que el govern senegalès dóna molt valor a l’aportació que fan al seu país els ciutadans que han sortit a treballar fora.