11/9/10

La d’avui no era una Diada qualsevol


Avui, 11 de setembre, celebrem la Diada Nacional de Catalunya, molt li pesi al Tribunal Constitucional. Però, després de la sentència d’aquest organisme absolutament desprestigiat i desautoritzat a només dos mesos de la gran manifestació de Barcelona i a 78 dies de les Eleccions al Parlament de Catalunya, no era una Diada qualsevol.

S’esperava i ha estat en gran part una jornada de reafirmació i reivindicació per demostrar que Catalunya no es rendeix i no accepta la involució autonòmica de l’Estat. Calia recuperar l’esperit reivindicatiu i d’unitat que el poble català va mostrar el passat 10 de juliol en la manifestació convocada per Òmnium Cultural davant la sentència.

A Mataró, com a moltes poblacions del país, l’acte central de commemoració de l’11 de Setembre és l’Ofrena floral a Rafael de Casanova, que aquest any també ha comptat amb molta participació de ciutadans i entitats, a més de sindicats i partits polítics. Molts discursos, també algunes absències i l’evidència, pels seus comentaris posteriors, que alguns estan cada dia més nerviosos.
.
Pel que fa a CDC i CiU, vam tornar a penjar la bandera gegant a la façana de l’Escola de Santa Anna, que alguns, després de catorze anys, encara la descobreixen. A més, aquest any les agrupacions de la comarca vam compartir l’ofrena amb els companys d’Argentona el dia 10 a la nit, després d’una cantada d’havaneres amb molta assistència de públic.En Joan va ser l’encarregat de fer el parlament després de l’Ofrena de Mataró, parlament que podeu seguir al vídeo que us deixo a sota.