15/4/10

Delinqüents multireincidents

El darrer Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar la proposta de resolució presentada per CiU, a la qual es van sumar els grups municipals de PPC, PSC, ICV-EUiA i ERC per instar l’Estat a fer els canvis necessaris que permetin fer front al problema de la multireincidència en els delictes i les faltes, i lluitar contra la sensació d’inseguretat ciutadana existent.


No fèia molt que Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona i Duran al Congrés dels Diputats, havien presentat propostes similars. A la capital de Catalunya, més que en lloc, molts dels detinguts són reincidents.


Poc ens pensavem, el dia del Ple, que una semana més tard el tema seria noticia perquè els Mossos d'Esquadra detindrien quatre carteristes que acumulaven 240 arrestos i més de 400 identificacions i, gràcies a la col·laboració amb la Fiscalia de Barcelona, havíen aconseguit que ingresessin a la presó per ordre judicial.


Ës evident que la raó de la proposta, tot i entrar a l’apartat de mocions institucionals, és un problema que ens afecta també a Mataró, només cal llegar la nota que fa referència a la darrera Junta de Seguretat Local celebrada a la ciutat. Ara només falta que els diputats i diputades, de tots els partits, siguin sensibles al tema com ho van ser els membres del Consistori.