6/2/10

De res serveix negar la evidència

Al ple de dijous va quedar clar que, una de dues, o el govern no diu la veritat o algú està enganyant al regidor de Seguretat Ciutadana.

Francesc Melero és, per a mi, un dels membres del govern que mereix més respecte. Davant de regidories mancades absolutament de contingut, amb polítics al capdavant que queden en evidència per no fer ni allò més elemental, sense pressupost i sense personal per gestionar, Melero no en té prou amb una de les regidories de més volum, com és la Serveis Municipals, Manteniment i Obres, que darrerament se li ha afegit Seguretat Ciutadana. A més, si no em falla la memòria, és l’únic membre del govern que actualment no té dedicació exclusiva.

Dijous passat, aquest super-regidor va haver de fer front a les acusacions que han sorgit del col·lectiu d’agents de la Policia Local. Són acusacions molt greus i que fa temps que de manera aïllada van arribant a les orelles de l’oposició i que repercuteixen directament en el servei, però ara estant totes elles escrites en un escrit signat per més del 75% de la plantilla.

La justificació que això ho han fet per pressionar en mig d’una negociació laboral no se la creu ningú. En tot cas, la causa de la negociació (la predisposició als serveis especials) és un problema més a posar sobre la taula.

En voler-ho negar tot, el regidor va quedar en evidència davant la vuitantena d’agents presents a la sala i també de la ciutadania, que és qui, com sempre, acaba pagant-ne les conseqüències. Els “cupos” de la grua, el nombre de multes a posa, la manca d’efectius reals disponibles i l’absència habitual del policia de barri són alguns del temes denuncies pels agents.

Però no n’hi ha prou amb això, sinó que sistemàticament el govern rebutja les demandes de l’oposició en aquest àmbit i explica que tot va perfecte. El mateix que quan se’ls hi parla de les llargues esperes per denunciar, ja sigui a la Comissaria dels Mossos o a la Policia Local.

Afortunadament la ciutat de Mataró no té problemes espacialment greus en seguretat, malgrat en més d’una ocasió la sensació d’inseguretat hi és. Però per generar confiança la primera cosa que cal fer és no negar evidències i demanar explicacions als responsables. Si no això no es fa, llavors el polític n’esdevé responsable primer.